Optimering af billeder til en hjemmeside, er egentlig ikke så svært!

Billede 1 godt optimeret billede – Billede 2 ikke pænt at se på længere. (disse 2 billeder til sammen fylder 41 kB)

Der er flere ting som er afgørende for om Google kan lide dit billede:

  1. Det må ikke være et “lånt” billede, dvs. at du selvfølgelig ikke må bruge andres billeder på din hjemmeside, med mindre du har fået lov.
  2. Du skal navngive dit billede med ord som understøtter billedet, men også så google indexerer billedet under de rigtige søgeord (i fagsprog Keyword eller på dansk nøgleord).
  3. Du skal huske at skrive en fornuftig Alt tekst (i fagsprog Alt tag), Alt teksten er oprindeligt til for at svagtseende kan få oplæst hvad det er billedet viser. Men Google bruger også Alt teksten til at indexere og sammenholde med resten af din sides indhold, for at kontrollere at der her er tale om seriøst indhold (i fagsprog content).
  4. Billedet må ikke være for “tungt” det må helst ikke “veje” mere end omkring 50 kB (i fagsprog kilobyte), der er mange måder at optimere billeder på, men med WordPress er det super nemt at få dine billeder optimeret rigtigt, det viser jeg dig i filmen her under. En hjemmeside hvor billeder ikke er optimeret godt nok, bliver for langsom og der er ingen der gider at vente på en langsom hjemmeside, så det trækker ned hos Google.
  5. Sidst men ikke mindst, så er billeder til at visualisere, underholde og fastholde den besøgende – de er med til at skabe aktivitet på din hjemmeside. Jo mere tid dine besøgende bruger på din hjemmeside jo bedre kan Google lide den, og jo højere bliver din hjemmeside rangeret, så vælg dine billeder med omhu. – så husk at optimering af et billede ikke må gå på kompromis med kvaliteten, det skal stadig være godt at se på.
  6. Er du den heldige ejer af en nyere Iphone eller en smartphone, så er kvaliteten af kameraet i den ganske udmærket til hjemmeside billeder, du behøves ikke at købe et stort spejlreflekskamera.